Werkwijze

                                                                                                                        
De kinderen hebben alle ruimte om vrij te spelen en ook bied ik gestructureerde activiteiten aan.
We wonen aan een gezellig autovrij pleintje, waar we vaak spelen  met de  fietsen/stepjes/skelter of gewoon rondrennen en/of spelen met stoepkrijt of bellenblaas. Ook hebben we een heerlijke achtertuin met glijbaan, klimtoestel en wip, en een watertafel bij mooi weer.
Ons huis is zeer kindvriendelijk ingericht en er is van alles te doen. Duplo, auto's, houten treinbaan, poppen, spelletjes, puzzels, voor alle leeftijden en voor hun persoonlijke ontwikkeling.
Bij de speel - o - theek haal ik regelmatig speelgoed voor de afwisseling, en ook haal ik boeken bij de bibliotheek. Het is heerlijk om een tijd van rust te nemen en met ons allen op de bank te kruipen en lekker voor te lezen.

Communicatie

Als ouders weet u wat het beste is voor uw kind, samen met u zorg ik voor de juiste zorg voor uw kind. Ik werk met een gastouderschriftje, hierin staat wat we gedaan hebben, bijzonderheden en natuurlijk bij de baby’s, de voedingen, slaapritme en de luiers. U kunt hierin ook uw vragen in kwijt. Maandelijks stuur ik een nieuwsbrief met foto’s en anekdotes. Een keer per jaar hebben we een evaluatie gesprek over de ontwikkeling van uw kind.

Hygiene en ziekte

Ik leer uw kinderen al jong de belangrijke regels voor hygiëne, zoals van hoesten/niezen in de elleboog, handen te wassen na het buitenspelen of toiletbezoek en voor dat we gaan eten. Elke week/2 weken was ik het beddengoed en slaapzakjes. Het speelgoed wordt maandelijks goed gereinigd, bij veel verkouden kinderen vaker. Wanneer uw kind ziek is, heeft het extra zorg nodig, het kan zijn dat het dan noodzakelijk is om uw kind van de opvang op te halen.

Slapen

Er is speciaal voor de kinderen een slaapkamer ingericht. De jongste kinderen tot 1,5 jaar slapen in hun eigen ritme in hun bedje, met eigen beddengoed en slaapzak. Ik houd het ritme aan van uw kind. We maken afspraken over de slaapgewoonte van u kind. Een knuffel en/of speen mag uw kind natuurlijk meenemen.

Voeding

We drinken in de ochtend een kopje thee, water of diksap en fruit en in de middag nemen we er fruit, rozijnen, soepstengel of een rijstwafel bij. Tussen de middag eten we brood en drinken we melk. Mocht uw kind speciale voeding nodig hebben, hou ik daar uiteraard rekening mee. Fles- en/of dieetvoeding dient u zelf mee te nemen.