Ontwikkeling

Ieder kind is uniek, daarom vind ik het belangrijk om tijd te nemen om elk kind op zijn/haar niveau uit te dagen in de ontwikkeling. Voor de een ligt de aandacht bij de taalontwikkeling, een ander kindje de motoriek, en weer een ander bij de sociale ontwikkeling.

De kinderen leren bij mij ook gebarentaal; Kindergebaren leren is erg makkelijk en helpt te communiceren met kinderen als praten (nog) niet lukt. Kindergebaren is een methode waarbij je de gesproken taal ondersteunt met gebaren. De motoriek van de handjes van een kind is veel eerder goed ontwikkeld dan de spieren die de mond sturen. Hierdoor is het mogelijk om al op jonge leeftijd met een kind te communiceren, dit geeft uw kind mogelijk een voorsprong in communicatie.

Regelmatig maken we leuke en educatieve uitstapjes, zoals de dierentuin, speeltuin en kinderboerderij.

Ontwikkeling

Het VVE programma “Kiki” is hiervan een goed voorbeeld. De thema’s verwerk ik met de kinderen door het lezen van boeken en het aanbieden van allerlei materialen. Kinderen mogen zelf spullen en boeken meenemen die over het thema gaan! U als ouder krijgt ook informatie over het thema.